Lightronics uit Waalwijk verdient de Groene Pluim

Het bedrijf Lightronics uit Waalwijk, deelnemer van Stichting Waalwijk CO2 vrij, is de volgende bezitter van een Groene Pluim, een stimuleringsprijs die is bedoeld voor duurzame bedrijven. Een terechte winnaar, want de fabrikant van professionele verlichtingsoplossingen is op allerlei manieren duurzaam bezig. Burgemeester Sacha Ausems reikte de prijs persoonlijk uit aan directeur Jos Spapens.

Officiële beoordelingscommissie
De verlichting van Lightronics vind je terug in de openbare ruimte. Op straten en wegen, industieterreinen en parkeerterreinen. Ze hebben zo’n 100 medewerkers in dienst. Een officiële beoordelingscommissie van Stichting Groene Pluim is op bezoek geweest bij het bedrijf. Zij hebben met name gelet op vier duurzame thema’s: eerlijk werk en economische groei, duurzame consumptie en productie, klimaatverandering aanpakken en samenwerken voor verduurzaming.

Volop goede voorbeelden
De beoordelingscommissie zag tijdens hun bezoek allerlei goede voorbeelden van duurzaam ondernemerschap. Zo organiseert het bedrijf een duurzaamheid-safari, waarbij medewerkers ideeën uitwerken om het bedrijfsproces te verduurzamen. Dankzij deze ideeën is er al flink bespaard op verpakkingsmateriaal. Ook worden oude armaturen zoveel mogelijk hergebruikt. Demo-verlichting wordt niet weggegooid maar gratis verstrekt aan verenigingen en het dak van de bedrijfshal ligt vol met zonnepanelen. Ook biedt Lightronics de talenten van sociale werkplaats Baanbrekers al 25 jaar een veilige werkplek.

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs voor duurzaam ondernemerschap. Het is een blijk van erkenning en waardering. Dit wordt de derde Groene Pluim-houder in de gemeente Waalwijk, nadat eerder Tarkett en Aannemersbedrijf van Wijlen uit Sprang-Capelle de Groene Pluim hebben mogen ontvangen.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b

5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl