Waalwijkse ondernemers vinden elkaar door de Green Deal 2.0

“Wie heeft er hier energie nodig? En wie heeft er juist over?”

De verduurzaming van de bedrijven in gemeente Waalwijk versnellen, dat is de inzet van de Green Deal 2.0. Gesteund door de gemeente en de provincie en onder bezielende aanvoering van Stichting Waalwijk CO2 vrij. Gisterenmiddag werd die versnelling concreet ingezet tijdens de kick-off voor ondernemers. Een volle theaterzaal in De Leest liet zien dat de Waalwijkse ondernemers graag samen aan de slag willen, maar nog zoeken hoe. De bijeenkomst gaf, voor zowel de stichting als de ondernemers, veel inzichten.

“Steek je hand omhoog, wie heeft er energie nodig voor zijn business? En nu de handen voor wie er juist energie over heeft?” Simpele vragen aan de zaal die meteen inzicht opleverden. Voorzitter van Waalwijk CO2 vrijLeo Mastenbroek zag gisteren na afloop ondernemers elkaar opzoeken: “Er werden agenda’s getrokken om bij elkaar te gaan kijken, iemand was bijvoorbeeld nieuwsgierig naar het warmte terugwinsysteem van één van de bedrijven. Daar doen we dit voor.” Ook meteoroloog Helga van de Leur gaf gisteren in haar inspirerende betoog precies die simpele tip: “Ga gluren bij de buren!”

Mastenbroek was ontzettend blij met de hoge opkomst: “Zoveel mogelijk ondernemers moeten meedoen, want pas dan kunnen we echt samen ontdekken waar behoefte aan is. Voor ons als stichting is het ook pionieren, wij moeten ook leren en luisteren wat er speelt. Daarmee hebben we gisteren echt een concrete start gemaakt.”

Ook voor kleine bedrijven loont deelname aan de Green Deal 2.0
Maar Mastenbroek benadrukt dat ze ook individuele ondernemers begeleiden, die met hele andere issues zitten: “Ook voor kleine en middelgrote bedrijven kan de Green Deal lonen. Op het gebied van energie, klimaatadaptatie en circulariteit. Iedereen moet gewoon aansluiten, dan kunnen we het samen doen.”

Ondernemers die graag hulp of samenwerking willen bij verduurzaming kunnen contact opnemen met Mark Gouda via projectleider@waalwijkco2vrij.nl of www.waalwijkco2vrij.nl

Over de Green Deal
Voor Green Deal 2.0 bundelen acht partijen hun krachten voor verduurzaming op het gebied van zowel energietransitie, klimaatadaptatie als circulaire economie/circulariteit: de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, Gemeente Waalwijk, Midpoint Brabant, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, Parkmanagement Waalwijk B.V., Waterschap Brabantse Delta, Provincie Noord-Brabant en Stichting Waalwijk CO2 vrij.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b                               
5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl