Waalwijk start met jaarlijkse prijs voor het meest duurzame idee

10-10-2018 Waalwijk krijgt zijn eigen duurzaamheidsprijs. Wat het precies wordt, een medaille, een lintje of een geldbedrag, weet wethouder Dilek Odabasi nog niet. ,,Maar vanaf oktober 2019, rond de 10e, de Dag van de Duurzaamheid, gaan we voortaan elk jaar een onderscheiding uitreiken aan de inwoner met het meest duurzame idee.”

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de coalitie, zegt Odabasi. ,,We willen daar de komende jaren fors op inzetten. Maar duurzaamheid is ook een containerbegrip. Mensen denk dan al snel aan grote projecten als windmolenparken of daken vol zonnepanelen. Maar het gaat ook om hoe we zelf omgaan met energie. Als overheid kun je wel twintig windmolens neerzetten. Als we vervolgens thuis net zo hard blijven stoken, dan schieten we er nog niks mee op. Bewustwording is heel belangrijk. Overheid, inwoners, bedrijven, we moeten het samen doen.”

Met de duurzaamheidsprijs wil Odabasi Waalwijkers stimuleren om na te denken over duurzaam leven. ,,Dat kan ook heel kleinschalig zijn. Iemand met weinig budget die toch een manier heeft gevonden om zijn eigen woning te verduurzamen of iemand die iets heeft bedacht om verspilling van voedsel tegen te gaan. Het gaat om duurzaamheid in de breedste zin van het woord.”

Hoe de verkiezing er uit komt te zien en wie de winnaar bepaalt, moet nog nader worden uitgewerkt, zegt Odabasi ,,Aanmeldingen voor de onderscheiding moeten in ieder geval wel vanuit de Waalwijkers zelf komen.”

Bron: BN De Stem

Klik hier voor het volledige artikel

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b                               
5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl