Voortgang warmtetraject

Het is alweer even geleden dat we de bedrijven hebben uitgenodigd voor de 2 warmtenet bijeenkomsten op 6 mei en 13 juni. Adviesbureau Balance heeft daar de resultaten laten zien van de inventarisatie die zij hebben uitgevoerd naar de kansen voor een duurzaam warmtenet in Waalwijk.

De conclusie is dat het warmtenet er veelbelovend uit ziet en dat er ook buiten het Havengebied van Waalwijk goede kansen liggen. ENGIE heeft daarna het initiatief overgenomen en is met een 4-tal Waalwijkse organisaties uit deze inventarisatie in gesprek om een eerste stap mogelijk te maken.

De eerste insteek is om niet te groot te beginnen en met enkele potentiële afnemers een begin te maken. Als dit na de nodige verdiepingsslag er nog steeds goed uitziet, kan de ontwikkeling groter worden. Daarnaast werkt ENGIE met de gemeente Waalwijk en Stichting CO2 vrij een governance aanpak uit waarmee uiteindelijk de Waalwijkse publieke en private partijen (mede)eigenaar kunnen worden van het warmtenet.

Voor en door Waalwijk dus!

Voor meer informatie kunt u terecht bij Sophie Schut van ENGIE, sophie.schut@engie.com of Marcel Houben, bestuurslid Stichting Waalwijk CO2 vrij via info@waalwijkco2vrij.nl.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b                               
5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl