Vervolgbijeenkomst windmolens Waalwijk 17 april

13-04-2018
Op 3 april was de eerste informatieavond over de mogelijke locaties van de windmolens aan de A59 in Waalwijk (Ecopark). U kunt zich tot en met 16 april inschrijven voor de vervolgbijeenkomst.

Op 3 april 2018 namen 45 bezoekers deel aan een informatieavond van de gemeente Waalwijk over de herontwikkeling van windmolens aan de A59 in Waalwijk (Ecopark). De windmolens moeten een bijdrage leveren aan de eigen duurzame energie-opgave van inwoners, verenigingen, bedrijven en andere organisaties in Waalwijk. Op dit moment wekt de gemeente Waalwijk slechts 3% van haar energie duurzaam op.

Tijdens deze informatieavond maakten de bezoekers kennis met de mogelijke locaties van de windmolens. Ook was er voldoende gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, vragen te beantwoorden en te luisteren naar de wensen en belangen van de bezoekers en de organisatoren.

Naast de gemeente waren de mede initiatiefnemers aanwezig Eneco en Brabant Water en een onafhankelijk adviseur. Deze laatste gaf meer informatie over lokale participatie in het windproject. Op dinsdagavond 17 april 2018 is een vervolgavond georganiseerd voor inwoners. Tijdens deze avond wordt ook een klankbordgroep gevormd. Deze groep heeft een adviserende rol op het proces en het project.

Heeft u de informatie gemist of wilt u zich aanmelden voor de klankbordgroep? U kunt zich tot en met 16 april inschrijven voor de vervolgavond. Meer informatie vindt u op www.waalwijk.nl/windenergie Deze webpagina zal doorlopend worden gevuld met de laatste informatie tijdens de ontwikkeling van het project.

 

Bron: Waalwijk.nieuws.nl 

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b                               
5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl