Verdient jouw bedrijf een Groene Pluim?

Erkenning duurzaam ondernemen

In samenwerking met stichting de Groene Pluim reikt de gemeente Waalwijk, de Groene Pluim uit. Een erkenning voor ondernemers die stappen zetten op het gebied van duurzaam ondernemen. Bedrijven die in actie komen voor bijvoorbeeld circulaire economie, het verminderen van CO2 uitstoot of eerlijke arbeid, kunnen zich tot 24 mei 2021 aanmelden voor de Groene Pluim. De uitreiking is in juni 2021.

Netwerk
Stichting de Groene Pluim stimuleert ondernemers om duurzaam te ondernemen door ze te belonen met een Groene Pluim. Als richtsnoer geldt een aantal van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties: Eerlijk werk en economische groei, Verantwoorde consumptie en productie, Klimaatactie en Samenwerken om de doelen te halen. De stichting telt inmiddels ruim 245 aangesloten bedrijven en 24 Groene Pluimhouders. Bedrijven die zich aanmelden, maken deel uit van een netwerk van ondernemers die onderling kennisdelen. Hiervoor organiseert de stichting onder meer interactieve kennissessies en bedrijfsbezoeken en heeft ze een database met best practices beschikbaar.

Duurzaam ondernemen
In Waalwijk timmeren veel bedrijven aan de weg als het gaat om duurzaamheid. Wethouder economie, Ronald Bakker: “Samen met het bedrijfsleven en de Stichting Waalwijk CO2 vrij werken we aan duurzame opwek van energie en onderzoeken we de mogelijkheden tot besparing. Ook zijn er plannen om te komen tot een systeem waarin reststromen van afval van het ene bedrijf worden omgezet in brandstof voor het andere bedrijf. We doen dus al aardig wat met elkaar. Maar veel bedrijven die actief zijn met duurzaam ondernemen, vinden het zo normaal, dat ze het niet doorvertellen. Dat is zonde, zij kunnen juist andere ondernemers inspireren om ook hun bedrijf te verduurzamen.”
Reden voor Waalwijk om via de Groene Pluim deze bedrijven in het zonnetje te zetten. Het Waalwijkse bedrijf Tarkett ontving in 2019 de Groene Pluim. Dit bedrijf produceert sinds 2010 op basis van de Cradle-to-Cradle filosofie.

“We weten dat er veel meer bedrijven in aanmerking komen voor een Groene Pluim. Dus ondernemers die klimaatverandering aanpakken of moeite doen voor duurzame consumptie, gooi de schuchterheid van je af en meld je aan!”

Meld je bedrijf aan
Aanmelden gaat eenvoudig via de website degroenepluim.nl, waarbij je een quick scan invult. Bij voldoende score ga je verder naar het self assessment en volgt een beoordeling. Op een later moment hoor je of jouw bedrijf kans maakt op de uitreiking van De Groene Pluim. Aanmelden kan tot maandag 24 mei 2021.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b                               
5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl