Terugblik kick-off Green Deal 2.0

Wat een mooie opkomst vorige week in Theater De Leest!
De ondernemers in onze gemeente Waalwijk lieten zien echt samen aan de slag te willen met de Green Deal 2.0.

De bijeenkomst gaf ons allemaal veel inzichten en motiveert ons allen om door te gaan op de ingeslagen weg. Bedankt voor uw deelname aan de middag!

Bekijk hier een impressie van de middag:

Helga van Leur motiveert
“Ga gluren bij de buren!”, zo gaf meteoroloog Helga van Leur ons als simpele tip. Ze liet in haar betoog tijdens de kick-off absoluut geen gras groeien over waarom we met z’n allen moeten verduurzamen. Maar die sombere boodschap boog Helga om in uitvoerbare tips en prikkelende adviezen. Haar credo “aanpakken, aanpassen en accepteren!” kon de aanwezige ondernemers goed motiveren.

Wie heeft er energie nodig? Wie heeft er juist over?

Het idee van de Green Deal 2.0 is onder meer dat ondernemers elkaar (beter) kunnen vinden. Daarmee werd in de theaterzaal direct een begin gemaakt en dat had meteen effect. Door simpelweg de vraag aan de zaal te stellen wie er energie nodig heeft voor zijn/haar business, en wie er juist over heeft.


Leo Mastenbroek, voorzitter van Waalwijk CO2 vrij, kijkt er zeer positief op terug: “Zo kregen we meteen namen en rugnummers. Ondernemers zochten elkaar na afloop op en er werden agenda’s getrokken om eens bij elkaar te gaan kijken.”

Energy Hub in de maak op bedrijventerrein Haven
De verduurzaming van de Waalwijkse bedrijven(terreinen) wordt aangejaagd vanuit 2 kanten! De Green Deal 2.0 krijgt namelijk nog een extra impuls door Grote Oogst, een project van de provincie. Daarom kan er momenteel op bedrijventerrein Haven een ‘Energy Hub’ worden ontwikkeld. Een Energy Hub geeft bedrijven de kans om hun teveel opgewekte (schone) energie te delen met collega-bedrijven. Een mooie concrete aanpak voor de overbelasting van energienet.

Samen maken we ons klaar voor de toekomst
Sluit u aan bij de Green Deal 2.0
Al bijna 100 grote en kleine bedrijven in onze gemeente hebben zich aangesloten bij de Green Deal. Ondernemers die zich aansluiten worden door Stichting Waalwijk CO2 vrij onafhankelijk en belangeloos begeleid in het proces om de juiste duurzaamheidsmaatregelen te nemen. Dat scheelt geld, veel uitzoekwerk en levert veel op. Als ondernemer bent u vooral gericht op uw business en staat verduurzaming niet altijd bovenaan. Met de Green Deal 2.0 kunnen we u daarbij helpen, zowel individueel als collectief. Zowel kleine als grote bedrijven. 

Wat betekent de Green Deal voor ú?
Meedoen betekent niet alleen een gratis scan en advies, inzicht in subsidies en financiering, hulp bij offertes en certificering en begeleiding bij het nemen van energiemaatregelen. Het is ook een unieke kans om elkaar te versterken of samen maatregelen te nemen. Stichting Waalwijk CO2 vrij helpt bedrijven in contact te komen met elkaar. 

Neem contact met ons op
Heeft u interesse in de Green Deal? Of wilt u meer informatie? Neem contact op met Mark Gouda, projectleider Stichting Waalwijk CO2 vrij. Hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden om te verduurzamen. Of bekijk onze website. 

Met de Green Deal 2.0 bundelen acht partijen hun krachten om de verduurzaming van de Waalwijkse bedrijvenparken te versnellen. De aandacht wordt gericht op de energietransitie, klimaatadaptatie en een circulaire economie.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b

5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl