Subsidie Verduurzaming MKB

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf krijgen steun van de overheid bij het verduurzamen van hun bedrijf. De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) geeft subsidie voor advies over en ondersteuning bij het verduurzamen van het bedrijfspand of bedrijfsvoering. Voor het opstellen van een energieadvies op maat door een gespecialiseerde adviseur en voor de ondersteuning bij de uitvoering van het advies. Beide onderdelen vraagt u aan in één aanvraag per bedrijfspand.

Veel bedrijven hebben vaak zelf weinig tijd en capaciteit om uit te zoeken hoe ze energie kunnen besparen en de CO2-uitstoot van hun bedrijf kunnen verlagen. MKB-ondernemers die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen kunnen subsidie krijgen voor het laten opstellen van een professioneel advies door een energieadviseur. Deze adviseur zoekt per bedrijf uit wat de beste manier is om energie te besparen en de CO2-uitstoot te beperken van zowel het bedrijfspand als de bedrijfsvoering (Isolatie, Zonnepanelen, Zonneboilers, warmtepomp, etc).

Ook kunnen MKB-ondernemers subsidie aanvragen voor ondersteuning bij het uitvoeren van de maatregelen, bijvoorbeeld door projectleider in te schakelen voor het inkooptraject van de maatregelen en het regelen van financiering.

Het Rijk vergoedt tachtig procent van het advies en de ondersteuning; twintig procent is voor rekening van de MBK-ondernemer.

Aanvragen van de subsidie kan van 1 oktober 2021 t/m 30 september 2022 bij de Rijksdienst. 
Goed om te weten: subsidies worden verstrekt op volgorde van binnenkomst. Dus ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’.

Klik hier voor meer informatie over Subsidie Verduurzaming MKB

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b

5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl