Pacoma Europe B.V.

Pacoma Europe B.V. is gespecialiseerd in verpakkingsmachines en -materialen. Wij zijn gevestigd aan Industrieweg 61 te Waalwijk. Hier zetten we ons in om op het gebied van verpakkingen een verschil te maken met verduurzaming. Zo hebben we producten in ons assortiment die de ecologische voetafdruk verkleinen en helpen we doormiddel van ons BIDEP concept onze klanten om hun verpakkingsproces duurzaam te optimaliseren.

Duurzamere verpakkingsfolies
Onze GPX en HPX folies zijn onze meest duurzame wikkelfolies. GPX is een stretchfolie die voor 50% uit groene PE (reststoffen van rietsuikerproductie) bestaat. Hierdoor is de GPX wikkelfolie deels biologisch afbreekbaar.

De HPX folie spaart het milieu doordat deze folie een uitzonderlijke rekbaarheid heeft. Hierdoor kan met het gebruik van HPX folie een besparing van verpakkingsmateriaal tot wel 40% gerealiseerd worden. Waardoor de ecologische voetafdruk per verpakt item wordt gereduceerd.

Daarnaast zijn onze GPX wikkelfolie en HPX wikkelfolie beide 100% recyclebaar.

BIDEP concept
Pacoma Europe heeft een tool ontwikkeld waarbij we alle aspecten van uw verpakkingsprocessen analyseren en optimaliseren. Zo werken we gezamenlijk aan een verpakkingsproces wat Besparend, Innovatief, Duurzaam, Ergonomisch en Proces-optimaliserend (BIDEP) is!

Tijdens dit proces lopen we de onderstaande stappen door om tot een uniek, BIDEP-verpakkingsproces te komen voor u.

  1. Quickscan
  2. Proces evaluatie
  3. Optimalisatie
  4. Uitvoering
  5. Evaluatie optimalisatie

Verduurzaming pand
Naast de continue ontwikkelingen binnen onze product-/dienstverlening hebben we ons bezig gehouden met de verduurzaming van ons pand aan de Industrieweg en deze uitgebreid met 1450 zonnepanelen en alle binnen- en buitenverlichting vervangen door LED. Tevens hebben we een nieuw ventilatiesysteem aangelegd en isolatie aangebracht, waardoor we duurzamer verwarmen.


Bezoek website

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b                               
5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl