Desch Plantpak B.V.

Verduurzaming zit in onze genen!

Desch Plantpak produceert al decennia lang producten van gerecycled plastic voor de professionele tuinbouw. Ons hoofdkantoor is gevestigd aan de Altenaweg in Waalwijk, voor velen wellicht beter bekend onder de naam Kunststoffen Industrie Waalwijk

Groene stroom
In Waalwijk worden ook biodegradable producten gemaakt onder de merknaam D-Grade®BIO. Deze producten zijn geheel industrieel composteerbaar. Voor de productie wordt volledig groene stroom gebruikt. De pot is van planten gemaakt en worden vooral voor de kweek van keukenkruiden gebruikt. De plant met pot mag gewoon in de groene container.

Desch verduurzaamt verder en werkt samen met Solarvalley aan zonne-energie.
Een jaar geleden zijn op de Desch’ magazijnen meer dan 3.000 zonnepanelen geplaatst. Hiermee wordt extra groene stroom verkregen en Desch draag daarmee ook een steentje bij aan de CO₂ reductie. Uiteraard hangt er LED verlichting in de Waalwijkse fabriek.

Circulair als antwoord op de plastic discussie
Onder het mom van de ‘nieuwe duurzame standaard’ brengt Desch recentelijk 2 nieuwe merken op de markt. Producten Recover® en D-Tect®plus die beide voldoen aan de hoogste eisen van afvalverwerkers. Recover® is gemaakt van huisvuil plastic dat de consument gescheiden aanbied. Deze producten kunnen in het afvalverwerkingsproces worden gescheiden voor hergebruik. Dan kan er weer een ander product mee worden gemaakt. De slogan ‘We care about your plants – our planet’ past dan ook bij het imago van het bedrijf.

Desch heeft zich recent aangesloten bij de Stichting Waalwijk CO₂ Vrij omdat de meeste initiatieven een grotere kans van slagen hebben als we samenwerken.


Bezoek website

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b                               
5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl