RKC Waalwijk sluit aan bij Stichting Waalwijk CO₂ vrij

Afgelopen maand is RKC Waalwijk onderdeel geworden van het duurzaamheidsnetwerk; Stichting Waalwijk CO₂ vrij. Vanaf dit seizoen is de club actief bezig met zowel de eigen verduurzaming als het creëren van bewustwording op dit thema bij haar supporters, partners en eigen medewerkers. ‘Door aan te sluiten bij Stichting Waalwijk CO₂ vrij kunnen we kennis delen en krijgen we ondersteuning op de verschillende relevante thema’s zoals de energietransitie‘.

Naast deelname aan Stichting Waalwijk CO₂ vrij participeert RKC Waalwijk automatisch in de Green Deal Waalwijk. De Green Deal is een vooruitstrevend energieproject, waarbij acht partijen; waaronder de gemeente Waalwijk en Provincie Noord-Brabant de krachten bundelen om de verduurzaming van de Waalwijkse bedrijven te versnellen. In dit traject zal er bij RKC Waalwijk oog zijn voor het stadion maar ook voor een collectieve samenwerking die diverse partijen in de gemeente initiëren.

Aansluiten bij Stichting Waalwijk CO₂ vrij voelt dus als een logische stap. Wendy Smits, manager MVO & Duurzaamheid bij RKC Waalwijk:  “Inmiddels is duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaan spelen in onze bedrijfsvoering, maar is het ook een belangrijk thema binnen onze branche. Binnen dit netwerk hopen we onze kennis te delen, maar ook te leren van de andere deelnemende Waalwijkse bedrijven. We verwachten dat we hierdoor onze eigen verduurzaming kunnen versnellen.”

Mark Gouda, projectleider Stichting CO₂ vrij: “RKC Waalwijk heeft een maatschappelijke functie en voortrekkersrol wat zal helpen bij de bewustwording bij Waalwijkse bedrijven. Ik ben daarom erg verheugd dat RKC Waalwijk zich als deelnemer toevoegt bij onze Stichting”

RKC Waalwijk en Stichting Waalwijk CO₂ vrij zullen dan ook samen initiatieven ontwikkelen om de Green Deal verder uit te bouwen binnen de gemeente Waalwijk.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b

5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl