Onderzoek naar mogelijkheden warmtenet Waalwijk

Diverse partijen brengen mogelijkheden warmtenet Waalwijk in kaart.

Samen met gemeente Waalwijk en energieleverancier ENGIE heeft onze Stichting maandag 6 mei 2019 een bijeenkomst georganiseerd om de mogelijkheden voor een warmtenet in Waalwijk te onderzoeken. Diverse bedrijven en wooncoöperatie Casade waren voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Een warmtenet is een belangrijke stap naar een energieneutraal Waalwijk. Het gebruik van restwarmte van bedrijven kan veel energie besparen. Dit zorgt ook voor CO2-reductie en het draagt bij aan het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen.

Tijdens deze bijeenkomst werd duidelijk dat het opwekken en transporteren van warmte goed te realiseren is. Voor de initiatiefnemers zijn de uitkomsten van de bijeenkomst zodanig positief, dat zij doorgaan met de ontwikkeling van het warmtenet. De aanleg van een warmtenet wordt financieel interessanter als er meer bedrijven, woningen en bijvoorbeeld scholen en zwembaden meedoen. Op donderdag 13 juni 2019 wordt dan ook een bredere bijeenkomst over de mogelijkheden van een warmtenet voor bedrijven en inwoners georganiseerd.

Warmtenet
Een warmtenet is een netwerk van buizen onder de grond waar warm water door stroomt. Met een kleine installatie kan dan een woning of bedrijf worden verwarmd. Dit water wordt verwarmd met bijvoorbeeld restwarmte van bedrijven. Maar het kunnen ook meerdere kleine duurzame warmtebronnen zijn. In dit geval is als warmtebron een biomassastoomcentrale gebruikt. Deze ontwikkeling is bij een aantal bedrijven in Waalwijk in voorbereiding. Het gaat hier om bedrijven die stoom in hun productieproces gebruiken.

Bron: gemeente Waalwijk

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b

5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl