Maximale transport schaarste elektriciteitsnetwerk bereikt

Onlangs maakte Enexis bekend dat in Noord-Brabant en Limburg de maximale transportcapaciteit voor afname- en teruglevering van elektriciteit in het hoogspanningsnet van de landelijke netbeheerder TenneT is bereikt. De impact hiervan voor ondernemers is groot in de regio en dus ook in uw gemeente.

Wat betekent dit?
Deze ontwikkeling roept onmiddellijk de vraag op wat dit betekent voor ondernemers met een (wens voor een) grootverbruik aansluiting.

Startende of uitbreidende bedrijven die een grootverbruik aansluiting nodig hebben, kunnen voorlopig geen nieuwe of zwaardere aansluiting op het elektriciteitsnet krijgen. Dit geldt ook voor bedrijven die op grote schaal elektriciteit willen terug leveren. Ook nieuwe aanvragen voor bijvoorbeeld zonne- en windparken worden voorlopig niet gehonoreerd door Enexis.  

Wat kunt u zelf doen?
Wenst u voor uw bedrijf een (uitbreiding van) een grootverbruik aansluiting op het elektriciteitsnet? Dan adviseren wij u hiervoor toch een aanvraag in te dienen bij Enexis om op hun interesselijst te komen. Ook raden wij u aan de informatie op de website van Enexis Netbeheer goed door te lezen.

Alsnog vragen? Neem dan contact op met uw relatiemanager of met de klantenservice van Enexis Netbeheer via 088 857 22 22 of via klantenservice.zakelijk@enexis.nl.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b                               
5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl