Inschrijving zonnepark LangstraatZon van start

Profiteren van groen opgewekte zonnestroom in Waalwijk en vijftien jaar lang geen energiebelasting betalen: binnenkort kan het. Zo kunnen bewoners, verenigingen en kleine bedrijven die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen of huurder zijn, toch voordeel hebben van zonnepanelen. Begin juni 2020 laat Coöperatie LangstraatZon – een burgerinitiatief – daarvoor 7.280 zonnepanelen installeren op de voormalige vuilstort aan de Gansoyensesteeg. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden zich inschrijven om hieraan mee te doen.

Hoe werkt het
Het model is simpel: inwoners van Waspik, Sprang-Capelle en Waalwijk investeren samen in zonnepanelen op een groot zonnepark op de voormalige vuilstort in Waalwijk. Zij nemen deel aan het project door middel van de aanschaf van certificaten, LangstraatZonDelen genaamd. Door de aanschaf van LangstraatZonDelen krijgen de deelnemers korting op hun energiebelasting.

Veel belangstelling verwacht
Belangstellenden kunnen meer informatie vinden en zich oriënteren via de website www.langstraatzon.nl. Een informatiebrochure kan worden opgevraagd met een e-mail aan info@langstraatzon.nl.

Albert Pols, voorzitter van LangstraatZon, en wethouder Dilek Odabasi verwachten dat de belangstelling groot zal zijn. ‘De LangstraatZonDelen bieden u een aantrekkelijk financieel voordeel en u draagt tegelijkertijd bij aan lokaal opgewekte duurzame energie. Het is daarom raadzaam niet te lang te wachten om mee te doen.’

Informatiebijeenkomsten:
In januari organiseert LangstraatZon diverse informatieavonden waarin alles persoonlijk wordt uitgelegd.

•             21 januari in Den Bolder te Waspik. Aanvang 20.00 uur

•             23 januari in Zidewinde te Sprang-Capelle. Aanvang 20.00 uur.

•             29 januari in het Rabobank-Langstraat gebouw te Waalwijk. Aanvang 20.00 uur


Over LangstraatZon
LangstraatZon is een coöperatie, onafhankelijk en niet-commercieel. Het groene burgerinitiatief wordt gesteund door de gemeente Waalwijk. Met het eerste project realiseert LangstraatZon 7.280 zonnepanelen op het eco-park langs de A59. Meer informatie vindt u op www.langstraatzon.nl.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b

5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl