Green Deal voor duurzaamheid op bedrijventerreinen in gemeente Waalwijk

De bedrijventerreinen in Waalwijk zullen de komende drie jaren nog verder verduurzamen. Acht partijen hebben op 10 februari jl. daarvoor een handtekening gezet onder de ‘Green Deal’. Initiator is Stichting Waalwijk CO2 vrij. Zij gaat samenwerken met Parkmanagement Waalwijk, de gemeente Waalwijk, provincie Noord-Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB), Waterschap Brabantse Delta en Stichting MOED. Gezamenlijk ondertekenden zij de Green Deal bij Naber Plastics, een bedrijf dat ver voorop loopt op het gebied van duurzaamheid.

De Green Deal wordt beschreven in acht pagina’s met uitgangspunten en doelstellingen. Belangrijkste uitgangspunt daarbij is de samenwerking tussen de partijen. “De Green Deal kan fungeren als paraplu door alle lopende en op te starten initiatieven te verbinden,“ betoogde de voorzitter van Stichting Waalwijk CO2 vrij, Aad van Lopik. “Daarmee kan synergie ontstaan vanwege goede afstemming en samenwerking tussen projecten die elkaar raken, overlappen en mogelijk aanvullen.”

Ook de gemeente Waalwijk is blij met de Green Deal. “Initiatieven vanuit het bedrijfsleven juichen wij van harte toe. We ondersteunen de uitvoering van de Green Deal en stellen onze mogelijkheden graag beschikbaar. Zo kunnen de bedrijventerreinen een grote bijdrage leveren aan een duurzaam Waalwijk,” zo stelt wethouder Dilek Odabasi.

Gedeputeerde Anne-Marie Spierings van de provincie Noord-Brabant is verheugd met de komst van de Green Deal. “De Green Deal laat zien dat veel mensen al zijn begonnen met verduurzaming, en dat is nodig. Er moet tempo komen en de Green Deal helpt daarbij. En dat is een enorme stap voorwaarts.”

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b                               
5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl