Een initiatief van Shanks Nederland: de Afvalwijzer

Het wordt steeds belangrijker om op een verantwoorde manier met uw afval om te gaan. Het recyclen van afval heeft een positief effect op uw CO2-uitstoot. Uw organisatie kan door te recyclen de CO2-uitstoot namelijk enorm verlagen. Doordat Shanks van uw afval weer nieuwe grondstoffen, bouwstoffen of brandstoffen weet te maken, kunnen we samen de CO2-emissie die vrijkomt door de verbranding van primaire, fossiele grondstoffen verminderen.

CO2 uitstoot berekenen

De Afvalwijzer berekent hoeveel CO2-uitstoot uw organisatie kan verminderen. De rekentool geeft tevens een goed inzicht in de mogelijkheden voor u om uw CO2-uitstoot te kunnen beperken. Vul hiernaast de Afvalwijzer in, en u weet direct wat u kunt doen om het milieu te helpen!

U voert in de CO2-calculator in welke verschillende soorten afval er in uw organisatie zijn. Vervolgens berekent de rekenmachine hoeveel CO2-uitstoot voorkomen kan worden wanneer Shanks zich over uw afval zou ontfermen. Bij Shanks wordt uw afval namelijk vanzelfsprekend met zo min mogelijk CO2-uitstoot ingezameld, gescheiden en gereed gemaakt voor hergebruik.

Wilt u weten hoe Shanks uw afval op milieuverantwoordelijke wijze kan verwerken?
Neem dan een kijkje op de website.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b

5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl