Afval als grondstof – Hoe circulair onderneem jij?

Is afval voor jou een grote kostenpost? Ben je benieuwd of je met minder materiaal hetzelfde product kunt leveren? Of hoe je (gerecycled) materiaal kunt hergebruiken in jouw productieproces? Maar weet je niet hoe je de eerste stap kunt zetten? De Green Deal 2.0 helpt. 

Het voorkomen, verminderen of hergebruiken van afval valt onder de noemer circulair ondernemen. En niet geheel toevallig is circulariteit naast energie en klimaatadaptatie een belangrijk thema van de Green Deal in Waalwijk. Waar de belangen van ondernemers hand-in-hand gaan met het verminderen van afvalstromen in de regio. 

Met afval is steeds meer mogelijk. Steeds meer bedrijven gaan aan de slag met het verduurzamen van hun productieproces en organisatie. Zo wordt afval bij diverse bedrijven ingezet als grondstof. Bijvoorbeeld in de bouwwereld, waar steeds vaker ‘sloopmateriaal’ wordt (her)gebruikt voor nieuwbouw. Een inspirerend voorbeeld van circulair ondernemen met een lucratief verdienmodel. 

Kennismaking
Wil je in gesprek over de specifieke mogelijkheden voor jouw bedrijf? Mail Jesse de Doelder via jessededoelder@midpointbrabant.nl voor een kennismaking bij jou op locatie. Op basis van deze kennismaking wordt een inventarisatie gemaakt of er circulaire kansen zijn voor jouw bedrijf. 

Hoe we dat doen? Door onze ervaring, advies en netwerk kosteloos voor je in te zetten. Samen maken we van jouw innovatieve kans een concreet businessplan met een goed verdienmodel.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de Green Deal 2.0 Waalwijk.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b

5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl