Energielabel C kantoorpanden

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een primair fossiel energiegebruik van maximaal 225 kWh per mper jaar. Voldoet het gebouw dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. 

De verplichting van energielabel C is een opstap naar de energielabel A verplichting welke in 2030 in zal gaan. Er wordt aangeraden tijdig te starten met dit traject. Veel bedrijven hebben een schrijven ontvangen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koningsrelaties over de verplichting voor minimaal een Energielabel C voor kantoorruimtes. Het energielabel valt onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker/huurder, maar u kunt in overleg met de verhuurder qua kosten voor aanpassing naar een hogere label. Uiteraard is de verhuurder er ook bij gebaat, omdat hij zonder minimaal label C niet meer mag verhuren.

Kijk op www.ep-online.nl of uw kantoorgebouw een energielabel en welk energielabel heeft. Let op: dit is echter een indicatie. Nagaan welke verplichtingen en uitzonderingen voor uw kantoor van toepassing zijn? Kijk op de website van de RVO. U vindt daar tevens de veelgestelde vragen over de Energielabel C.

Via Stichting Waalwijk CO2 vrij kunt u onafhankelijk het juiste advies en de juiste begeleiding krijgen om aan de verplichting te voldoen. Parkmanagement Waalwijk B.V. heeft tevens een collectieve samenwerking met een deskundige partij die gecertificeerd is voor de uitvoering van dit traject en de certificering energielabel van een kantoorpand.

Heeft u interesse in meer informatie over de energielabel C verplichting of een vrijblijvend gesprek? Reageer op dit bericht of stuur een e-mail naar info@waalwijkco2vrij.nl. Wij zorgen ervoor dat er contact met u opgenomen wordt door een deskundige partij.

Stichting Waalwijk CO2 vrij

p/a Kuiper 5b

5253 RJ Nieuwkuijk

Contact

+31(0) 416 24 17 79

 info@waalwijkco2vrij.nl