Installatie Apparaten Fabrikage Waalwijk in gebruik: in één klap alle stroom duurzaam ‘We hopen dat er vele ondernemers volgen’

16-03-2018
Solar Valley leverde onlangs een van de eerste projecten op. Apparaten Fabrikage Waalwijk maakt sinds 7 februari gebruik van zonnepanelen van Solar Valley om energie op te wekken.

Mede-eigenaar Wim van der Wilk is vol lof. “We zijn compleet ontzorgd in iedere stap van het proces. Er ligt een fantastische installatie op het dak, we wekken nu al onze energie duurzaam op én we besparen ook in kosten. Als eigenaren van Apparaten Fabrikage Waalwijk horen mijn broer, zoons en ik veel ondernemers in onze omgeving die hun mond vol hebben van duurzame energie, maar het is tijd voor echte actie. Via Solar Valley kun je in actie komen, zonder er zelf heel veel moeite in te steken. Echt alles wordt geregeld. Ik ben echt laaiend enthousiast en kan het iedereen aanbevelen. We hebben voor het tweede dak inmiddels ook de SDE+ beschikking gekregen en in april zal ook deze zonnestroominstallatie operationeel zijn. Wij wekken dan twee keer zo veel op als we zelf nodig hebben. De overcapaciteit op ons dak wordt door Solar Valley gekoppeld aan andere ondernemers in Waalwijk, die zelf over onvoldoende dakoppervlak beschikken.”

In de eerste maand van gebruik heeft de eerste installatie bij Apparaten Fabrikage al 3250 kWh opgeleverd. De zonnepaneleninstallatie bij Apparaten Fabrikage Waalwijk is een demonstratie van “Long-Life” COSMOS zonnepanelen en heeft financiële ondersteuning ontvangen van de Europese Unie, 7th Framework Programma, FP7/2007-2013, grant agreement no. 322425 (projectnaam: SUMMIT).

Solar Valley
Solar Valley De Langstraat is een collectief van ondernemers die andere ondernemers in de Langstraat helpt om te verduurzamen met behulp van zonne-energie. Solar Valley ontzorgt de ondernemer, wij helpen bedrijven om duurzaam energie op te wekken op het eigen dak met de beste “long-life” zonnepaneelsystemen. Solar Valley installeert de zonnepanelen, zorgt voor financiering en een vlekkeloze operatie van het systeem en garandeert dat het systeem gedurende de contractduur maximaal stroom produceert. Solar Valley is hét collectieve solar initiatief van ondernemers in De Langstraat om zelf duurzame stroom op te wekken tegen lagere kosten. De deelnemers in het collectief ontvangen na 15 jaar gratis energie. Alle ondernemers hebben tevens de mogelijkheid te participeren in Solar Valley.

Wilt u als ondernemer voor uw eigen situatie een vrijblijvende analyse ontvangen, neem dan contact met ons op.