Stichting Waalwijk CO2 vrij officieel van start

De Stichting Waalwijk CO2 vrij is officieel van start gegaan. Tijdens een bijeenkomst in De Leest ontving de stichting ondernemers van de bedrijvenparken in Waalwijk. Zij kregen uitleg hoe de stichting de verduurzaming wil aanpakken. Ook werd toegelicht hoe de stichting ondersteuning krijgt van enthousiaste ondernemers en de organisatie BE+, die mede namens TNO de verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland vorm wil geven.

Geen sores of gedoe
“De Stichting Waalwijk CO2 vrij is ontstaan doordat enkele ondernemers de noodzaak van duurzaam produceren en duurzaam ondernemen onderkenden”, vertelde voorzitter Van Lopik. “Samen met de gemeente Waalwijk en de Rabobank hebben wij de handen in elkaar geslagen. We willen onze kennis bundelen en uitwisselen. Elke ondernemer kan bij ons aankloppen. Want zonnepanelen of warmte duurzaam voor jezelf gaan regelen, kost veel tijd en gedoe. Die sores willen we bij de ondernemers weghalen. Zonder winstoogmerk. Met oog voor onze omgeving. Voor de stad. Voor de regio. Voor de wereld. Omdat we weten dat niet-fossiele energie binnenkort echte noodzaak wordt.”

Website
De Stichting Waalwijk CO2 vrij presenteerde een gloednieuwe website waar ze voor verschillende onderwerpen al informatie verzamelden: warmte, zon, wind, maar ook LED-verlichting “want je kunt je energie wel duurzaam opwekken, het is ook nodig dat je er zo min mogelijk van nodig hebt”, wist Francois van Son, de manager van de bedrijvenparken die ook in de stichting participeert.

Sponsoren
Om een en ander mogelijk te maken, zoekt de Stichting Waalwijk CO2 vrij sponsoren voor hun initiatief. De eerste vier dienden zich al aan: naast de gemeente en de Rabobank, kregen Wim Naber van Naber Plastics en Marc Snoeren van Plastica Plaat een certificaat uitgereikt waarmee hun bijdrage aan de stichting werd bezegeld. (Op de tweede foto van links naar recht: Jan van Groos, wethouder gemeente Waalwijk, Marc Snoeren van Plastica Plaat, Leo Mastenbroek van Rabobank de Langstraat en Wim Naber van Naber Plastics.)
En passant werd duidelijk dat twee bedrijven elkaar al hadden gevonden.  Zij gaan nadenken over zonnepanelen die je niet alleen op het dak, maar ook op de muur kunt bevestigen. Daarmee kan je nog meer oppervlak aan zonne-energie benutten.