Delen is het nieuwe hebben met Solaris Parksharing

25-01-2018
Parkmanagement Waalwijk heeft in samenwerking met Solaris Parkmanagement B.V. en FLOOW2 een nieuw platform gelanceerd: Solaris Parksharing. Dit online platform maakt het voor aangesloten ondernemers mogelijk om zowel bedrijfsmiddelen als diensten en faciliteiten te delen, te huren, te verhuren, te verkopen en/of aan te schaffen. Hierdoor maken ondernemers maximaal en efficiënt gebruik van aanwezig materieel, diensten en faciliteiten binnen hun eigen bedrijvenpark.

Solaris Parksharing is opgericht vanuit de Parkmanagement-gedachte: bedrijven dragen samen bij aan een gunstig lokaal en regionaal ondernemersklimaat. Het lokaal delen van allerlei zaken met collega-bedrijven sluit daar naadloos bij aan. Het past binnen de ontwikkeling richting een circulaire economie, waarin kringlopen worden gesloten.

“Vanuit Parkmanagement Waalwijk willen we alle bedrijven stimuleren om efficiënter om te gaan met materieel, diensten en faciliteiten, door dit op lokaal niveau te delen. Zo proberen we vanuit de parkmanagementorganisatie duurzaamheid en nog meer lokale samenwerking te stimuleren”, zegt Parkmanager François van Son.

B2B De deelmarktplaats stelt ondernemers in staat om efficiënter gebruik te maken van bedrijfscapaciteit door lokaal te delen op het bedrijventerrein. Een innovatieve manier van bedrijfsvoering die resulteert in financiële, duurzame en sociale voordelen. Ondernemers kunnen enerzijds flink kosten besparen door capaciteit die zij nodig hebben tijdelijk in te huren bij bedrijven in de buurt, in plaats van deze nieuw in te kopen. Anderzijds kunnen ondernemers juist extra omzet realiseren door materieel en diensten die ongebruikt zijn te verhuren aan collega-bedrijven. Deze vorm van lokale samenwerking en efficiënter gebruik van middelen leidt uiteindelijk tot minder verspilling van middelen, grondstoffen en energie. Iedere ondernemer mag zelf bepalen of hij/zij deelneemt aan dit platform.

Pilotproject Allereerst wordt gestart met een pilotproject op de bedrijventerreinen Haven 1 t/m 8 in Waalwijk. De ambitie is om de deelmarktplaats vervolgens uit te rollen op alle andere bedrijventerreinen in de regio. Hoe meer gebruikers, hoe efficiënter de bedrijfsmiddelen kunnen worden uitgezet en hoe groter de kring van deeleconomie zal worden. Indien bedrijventerreinen al eerder geïnteresseerd zijn om te starten, dan kunnen zij uiteraard contact opnemen.

Meer informatie vindt op de website van Solaris Parksharing.